Лісгосп Івано-Франківщини завдав довкіллю збитків на суму понад мільйон гривень

Економіка, Кримінал, Новини

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нарахувала 1 007 765,45 грн збитків за результатами планової перевірки, проведеної на території Косівського РП «Райагроліс».

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Карпатського округу, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Такий розмір шкоди, нанесеної довкіллю внаслідок пошкодження та незаконних рубок дерев хвойних та листяних порід загальною кубомасою 300,63 м³, в тому числі 298,52 м³ – на території природно-заповідного фонду.

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної довкіллю, провели відповідно до такс, затверджених Постановою КМУ від 23.07.2008 № 665 та Постановою КМУ від 24.07.2013 № 541.

Підприємству пред’явили претензії щодо добровільного відшкодування завданих довкіллю збитків.

Враховуючи, що порушення, виявлені під час перевірки, містять ознаки кримінального правопорушення, матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, Управління СБУ в Івано-Франківській області та Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Дивіться у відео: Не будьте байдужими! Повідомте Голос ІФ про незаконну вирубку лісу (відео)

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.