Карантин: на Івано-Франківщині введуть повну заборону на пасажирські маршрутні перевезення через карантин

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вже наступного тижня на всій території Івано-Франківської області, яка перебуває у «червоній» карантинній зоні, повністю перестане працювати громадський транспорт.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на WestNews.

Про відповідні обмеження сьогодні йшлося на засіданні Уряду. Міністр інфраструктури Владислав Криклій запропонував внести зміни у чинну постанову Кабміну та внести додаткові обмеження для територій, які перебувають у «червоній »

«Заборонити регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом, метрополітеном, крім транзитних перевезень та пасажирських перевезень легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше п’яти осіб і без врахування осіб віком до 14 років. Власне, одразу уточнюю, що мова йде про персональний транспорт. А маршрутний транспорт буде обмежений», – зазначив Владислав Криклій.

Під дію обмежень не підпадатиме службовий транспорт, але за умови, що кількість пасажирів буде не більшою, ніж кількість місць для сидіння, а також всі вони будуть забезпечені засобами індивідуального захисту.

За такі обмеження Кабмін проголосував одноголосно.

Як додав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, ці зміни вступлять у дію через сім днів, оскільки вони посилюють карантинні обмеження. Тобто, з наступної середи, 3 березня, на Прикарпатті повністю заборонять маршрутні пасажирські перевезення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.