Стало відомо, які «євробляхи» не вийде розмитнити за новими правилами

Економіка, Новини, Суспільство

Новий законопроєкт про спрощення розмитнення імпортованих в Україну автомобілів на європейських номерах (так званих «євроблях») буде актуальний тільки для власників легкових автомобілів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Слово і Діло”.

Про це заявив голова профільного парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, інші категорії автотранспорту на «євробляхах» – вантажівки, мікроавтобуси, автобуси та мотоцикли – під дію закону не підпадають.

«Ми не повинні дати можливість ділкам вести тіньовий бізнес, завозячи в Україну списаний в Європі мотлох без сплати податків. Цього в законі немає», – пояснив Гетманцев.

У будь-якому випадку панікувати не варто, додав Гетманцев. До другого читання законопроєкт буде доопрацьовуватися, так що не виключено, що цю норму звідти вилучать або змінять її.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.