Запустили бот, якому прикарпатці можуть скаржитися на екологічні злочини

Новини, Суспільство

Державна екологічна інспекція запустила телеграм-бот, якому можна повідомити про екологічні порушення.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Тепер повідомити про екологічні порушення можна всього за декілька хвилин і прямо зі свого смартфона! Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скиду промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot“, – каже Мальований.

За його  словами, така скарга буде надходити до Держекоінспекції й буде підставою для проведення позапланової перевірки, “за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень”.

У разі нереагування, неналежного реагування, укриття злочинів або правопорушень пов’язаних з екологічною безпекою у тому числі вирубки лісів, забруднення водойм, земель тощо працівниками правоохоронних та природоохоронних органів Ви можете звернутися до редакції Голос ІФ. Ми обов’язково відреагуємо та допоможемо у здобутті справедливості та покаранні винних.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.