Військових ООС не штрафують за вогонь у відповідь на російські провокації – Шмигаль

Новини, Політика, Суспільство

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до українських військових в зоні проведення Операції об’єднаних сил не застосовуються штрафи за відкриття вогню у відповідь на провокації бойовиків.

Про це він повідомив під час години запитань до уряду 19 лютого, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Depo.ua.

Народна депутатка від “Європейської Солідарності” Ірина Фріз запитала, чи є чинним наказ Міністерства оборони щодо позбавлення премій українських воїнів за відкриття вогню у відповідь.

“До військовослужбовців у районі проведення Операції об’єднаних сил штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації не застосовуються”, – сказав він.

Зазначимо, що раніше народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Михайло Забродський повідомив, що в зоні ООС до наших захисників застосовуються штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації. Він звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою вплинути на такі дії.

“Європейська Солідарність” вимагає від влади вжити негайних заходів зі зміцнення обороноздатності: переглянути скандальні розпорядження Міністерства оборони про штрафи в тому числі – за вогонь у відповідь на російські провокації; припинити навіть обговорення подальшого відведення військ у бік, протилежний кордону з Росією”, – сказав Забродський.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.