Від 1 квітня в Івано-Франківську діятиме нова мережа маршрутів громадського транспорту (схема)

Новини, Суспільство

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив нову мережу міських маршрутів, яка вступить у дію вже з 1 квітня.

Це рішення діятиме на території усієї об’єднаної громади, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Начальник управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк зазначив, що відповідно до нової мережі комунальний маршрут №40 продовжать до Крихівців, а також №55, який зараз курсує до Крихівців, планують пустити до Драгомирчан.

За його словами, зникають приватні маршрути №23 та №31. За їхнім маршрутом уже курсує комунальний автобус №49. Адже його вже з 1 лютого продовжили до села Микитинці. Також припиняє свою роботу маршрут №43. Замість нього можна під’їхати комунальними маршрутами №27 і №33.

Андрій Гіглюк також повідомив, що невдовзі оголосять новий конкурс та визначать нових перевізників на ті маршрути, де закінчилися договори.

Нагадаємо, що 1 грудня в місті запустили нові 4 комунальні маршрути, однин з яких з’єднав два мікрорайони (“Пасічну” з “Каскадом”). А інші – центр міста з приєднаними до Франківської громади селами (Підпечери, Колодіївка та Узин).

Заступник міського голови – директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак, якому тепер також підпорядковується управління транспорту і зв’язку розповідає, що за останні 5 років міське управління транспорту і зв’язку кардинально змінилось. Зараз в місті дуже сильно розвинений комунальний транспорт, а саме фактично 50% перевезень є комунальними.

 “Надалі будемо розвивати громадський транспорт міста та збільшувати парк автобусів та тролейбусів КП “Електроавтотранс” в майбутньому з повним заміщенням ринку приватних перевізників. Тому що це А) – комфорт, Б) – безпека та допомога пільговим категоріям населення”, – ділиться заступник міського голови Михайло Смушак.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків нагадав, що впродовж наступних 5 років він планує повністю перевести місто на комунальний транспорт. Він наголошує, що за один рік це зробити неможливо, тому щороку поступово, з урахуванням усіх факторів (зокрема нарікань мешканців) будуть запускатись нові комунальні маршрути.

Нагадаємо, що вже цього року планується відкриття об’єднаних Бульварів та запуск нової тролейбусної лінії від “Пасічної” до “БАМу”.

Також для мешканців громади є корисна функція – переглянути онлайн рух автобусів за посиланнями: https://city.dozor.tech/ua/iv-frankivsk/city , а також графік на сайті rozklad.in.ua

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.