COVID-19: Львів готов прийняти у себе 100 хворих з Прикарпаття

Здоров'я, Новини, Суспільство

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив про готовність львівських медиків допомогти Прикарпаттю з лікування хворих на коронавірус.

Про це він повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Не можемо бути байдужими до ситуації, яка виникла в Івано-Франківську через спалах COVID–19.
Сьогодні провели нараду з головними лікарями львівських лікарень, які лікують хворих на коронавірус. Ми готові прийняти до себе 100 пацієнтів з сусідньої області.

Щойно повідомив про це міського голову Руслан Марцінків та головного санітарного лікаря Віктор Ляшко, які в цей час проводять засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

Чому 100 місць? Загалом у Львові є 1300 ліжок, 217 із них зараз зайняті хворими на коронавірус.

Порадившись із лікарями і усвідомлюючи, що ми не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, було ухвалено рішення про 100 ліжок. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих.
Є ще питання транспортування пацієнтів з Івано-Франківська. Але думаю, спільно знайдемо рішення для цієї ситуації.

У такі моменти міста України, як ніколи, мають бути єдиними і підставляти плече один одному”, – написав міський голова Львова Андрій Садовий.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.