Торік понад 150 прикарпатців поїхали на постійне місце проживання за кордон: в які країни найбільше

Новини, Суспільство

У Державній міграційній службі розповіли про виїзд громадян України на постійне місце проживання за кордон (ПМП), а також про повернення українців з-за кордону на постійне проживання в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнямна сайт ДМС.

Упродовж минулого року територіальні підрозділи УДМС України в Івано-Франківській області прийняли на розгляд 174 клопотання громадян щодо виїзду з України на постійне проживання за кордоном.

Відповідно до чинного законодавства у тримісячний термін громадянам було видано 153 дозволи.

Цього ж року скасовано рішення про надання дозволу на виїзд на ПМП 41особі, а двом громадянам – відмовлено у задоволенні клопотання. Найчастіше прикарпатці отримували право на постійне проживання за кордоном у США, Польщі, Литві, Чехії.

Натомість у 2020 році міграційною службою Івано-Франківщини оформлено документи на офіційне повернення в Україну 53 громадянам.

“Найчастіше додому на постійне проживання в Україні поверталися наші співвітчизники з Іспанії, Чехії, РФ і Сполучених Штатів Америки”, – йдеться в повідомленні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.