Прикарпаття – у сніговому полоні (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Вже майже тиждень на Івано-Франківщині вирує зимова негода. Снігові замети залишили без доїзду десятки сіл. Ситуацію ускладнює й вітер, який зводить нанівець спроби прочистити автошляхи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

Світлини з районів справді вражають. Подекуди перемети сягають людського зросту. Водіям, які потрапили у вир негоди довелося покинути автівки посеред дороги. Найбільше від стихії страждає Тлумаччина, Городенківщина. Прикарпатці викладають у соцмережах вражаючі кадри снігової стихії.

До прикладу, ось таку “скульптуру” намело у селі Семаківці Городенківського району.

May be an image of просто неба

А ось так виглядала дорога Заболотів – Гвіздець:

May be an image of 1 особа, стоїть та сніг

А тим часом рятувальники вже кілька днів поспіль витягують із заметів швидкі, автобуси та легкові авто, рятують людей на спеціальних машинах “Богун”, та їх не так і багато.

Кажуть, справитися зі снігом може хіба важка інженерна техніка. Як чистять дороги показали на сторінці ДСНС (на відео – розчищення дороги у Тлумацькій громаді)

Ось так чистять дорогу до села Узин Івано-Франківської громади.

Допомагають водіям і поліцейські. Втім, пів сотні залишають відірваними від світу. Так, за даними поліції, станом на 14.00 15 лютого наступна:

Городенківщина

Проїзд забезпечено у напрямку Івано-Франківська і Коломиї, натомість у сторону Тернополя і Снятина рух неможливий.

Снятинщина

На трасі Р-20 «Снятин-Тязів» проїзду на цей час немає, але техніка працює. Крім того, у селах Озеряни-Рожнів (у сторону Гвіздця) проїзд відсутній.

Долинщина

Ускладнень у русі немає, проте наголошуємо учасникам дорожнього руху про небезпечну ділянку дороги – Вишківський перевал.

Богородчанщина

Проїзд до села Забереження ускладнений.

Коломийщина

Заблоковано рух Коломия-Обертин.

Також у Галицькому районі ускладнений рух у деяких селах, а саме: Острів, Суботів, Перлівці, Сарники, Діброва і Куничі.

Рогатинщина

Проїзд до сіл Дички і Вишнів унеможливили погодні умови.

Тлумаччина

Часті перемети на дорозі Олеша-Обертин.

Світлини з соцмереж

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.