На Болехівщині лісівники підгодовують диких тварин (фото)

Новини, Суспільство
Крім сіна, віників, лісовим мешканцям потрібна сіль, яку єгері викладають у солонці.

На Болехівщині лісівники закупили для диких тварин понад 2 тонни солі, а ще заготовили сіно, коренеплоди, зернові. Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

May be an image of 1 особа та просто неба

“Сіль сприяє легкому засвоюванню у тваринному організмі хлору та натрію, що завжди є дефіцитними у харчуванні диких звірів, позаяк рослинні корми є вкрай бідними на ці елементи. Особливо тварини відчувають дефіцит хлору та натрію у період активного росту. Крім того, кормова сіль значно покращує процеси травлення та допомагає кращому засвоєнню поживних речовин” – розповідає Валерій Яворський, мисливознавець Болехівського лісгоспу.

Така підгодівля особливо добре впливає на організм оленів, зайців-русаків та кабанів, зміцнює їх, підсилює імунітет і допомагає протистояти різноманітним захворюванням, сприяє доброму розвитку плоду у вагітних самиць. До прикладу, річна витрата солі на один солонець для парнокопитних складає 10 кг, для зайця-русака – 3 кг.

May be an image of 1 особа та просто неба

May be an image of 1 особа та сніг

До слова, сезон підгодівлі диких тварин взимку в середньому триває близько 100 днів, проте, відповідно до погодних умов, може коливатися від 45 до 120 днів. Умовно сезон підгодівлі ділять на три періоди – з 1 по 30 листопада, з 1 по 30 грудня (30 діб) та з 1 січня по 10 лютого.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.