Франківська ЦМКЛ заповнена на 99%, у пологовому знову розгортають ліжка для хворих з COVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня заповнена на 99%.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  канал «402».

У лікарні залишилося всього 2 вільні місця. Про це розповів заступник директора ЦМКЛ Володимир Вовчук, коментуючи ситуацію в Івано-Франківську з COVID-19.

“Так вже відбувається 11-й день. Хворих поступає багато – від 35 у вихідні до 48-50 у робочі дні”, – зазначив Вовчук.

Люди потрапляють у важких станах. 89 пацієнтів зараз на кисні, що становить 33% від усіх пацієнтів з COVID-19, що поступили у лікарню. Медики констатують, кисневі станції уже працюють на межі можливого.

За словами Володимира Вовчука, на базі перинатального центру знову розгортають додаткових 80 ліжок для хворих з коронавірусною інфекцією COVID-19.

“Щоб заповнити ці 80 ліжок, там відразу виникла проблема з персоналом. Зараз вирішується це питання. Будемо мобілізувати медиків з інших закладів, тому що своїми силами ми не зможемо забезпечити персоналом”, – розповів Вовчук.

Для обслуговування ліжко-місць, які відкривають у пологовому, не вистачає анестезіологів та лікарів-терапевтів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.