У Карпатах зійшла лавина: оголошено штормове попередження

Новини, Суспільство

Обсяг лавини становить 7500 кубометрів.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на u-news.

Лавинним дозором на вершині Пожижевська Івано-Франківської області зафіксовано схід лавини свіжого снігу зі східного схилу. Обсяг лавини становить 7500 кубометрів. Орієнтовна дата-ніч на 12 лютого. Збитки не зафіксовані.

Виявлено утворення масивних карнизів на вершинах гір і крутих схилах внаслідок сильної хуртовини. Крім виявленої лавини з гори Пожижевська (зійшла 12 лютого), спостерігається велика кількість зсувів снігу і снігових дощок, утворилися тріщини. Відбувається накопичення снігу в лотках і снігозборах. Виявлено незначні лавини на східних схилах гір обсягами приблизно до 100 кубометрів. Сніг нестабільний навіть при незначних навантаженнях, – попередили експерти.

У Карпатах 15 і 16 лютого оголошено штормове попередження. Можливий Схід лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх і великих лавин. Туристам радять утриматися від походів на високогір’ї і в гори. Місцями випало вже 80-185 сантиметрів снігу.

Також з 15 по 17 лютого у зв’язку з похолоданням, на відкритих ділянках річок басейнів Сяну, Дністра, Західного Бугу очікується інтенсивне утворення шуги. При цьому місцями можливе формування зажорів льоду з різким коливанням рівнів води.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.