Прикарпатський університет отримав доступ до провідної колекції наукових книг

Новини, Суспільство

Міністерство освіти і науки України надало Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника доступ до ScienceDirect eBooks – провідної колекції наукових електронних книг від Elsevier.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт ПНУ.

За передплатою Міністерства, що діє з 1 січня до 31 грудня 2021 року, ScienceDirect дає змогу українським викладачам, дослідникам та студентам отримати нові знання із понад 35 000 міждисциплінарних книг, що містять досвід 47 000 авторів, від найпершої книги, опублікованої в 1896 році й до найновіших назв, у тому числі: 39 000 електронних книг; 200 основних довідників; 6 500 серійних та довідкових томів; 200  підручників; 330 000 тематичних сторінок; 500 журналів Золотого Відкритого доступу.

Портал ScienceDirect (link), розроблений спеціально для українських установ, пропонує навчальні відео, відповіді на поширені запитання та інші матеріали, які допоможуть дослідникам отримати знання, а також списки заголовків, рекламні матеріали та довідники по звітах з використання для підтримки потреб бібліотекарів.

Щоб допомогти максимально використати доступ до ScienceDirect, викладачів, студентів та дослідників університету запрошують приєднатися до навчального вебінару, який познайомить:

  • з командою співробітників Elsevier;
  • вмістом, який ви знайдете на ScienceDirect, включно з книгами, довідниками, підручниками, журналами Відкритого доступу, тощо;
  • сайтом для навчання та підтримки з ScienceDirect, який був розроблений спеціально для українських установ;
  • тренінгами та спеціальними заходами, що також були розроблені спеціально для українських установ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.