Вакцинуватися проти коронавірусу готові 42% медиків – Степанов

Здоров'я, Новини, Суспільство

За даними міністра охорони здоров’я Максима Степанова, в Україні готові вакцинуватися від коронавірусу 42% медичних працівників.

Про це Максим Степанов повідомив в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Якщо брати медичних працівників, то у нас близько 42% людей, які будуть вакцинуватися. Водночас є велика група людей, які перехворіли на коронавірус. І якщо ти перехворів, і не пройшло 6 місяців після хвороби, то ми вважаємо, що людина може не вакцинуватися”, – сказав Степанов.

Він вкотре заявив, що наступного тижня розпочинається перший етап вакцинації, який охопить 367 тисяч осіб: насамперед працівників COVID-лікарень, екстренної медичної допомоги, соціальної сфери.

За словами міністра, на другому етапі щеплення зроблять 2,5 млн громадян.

“Перший етап у нас буде робитися мобільними бригадами – 572 бригади по країні. А потім ми переходимо на щеплення на базі кабінетів сімейних лікарів – загалом 4 250 кабінетів щеплень”, – пояснив Степанов.

Він додав, що такої маштабної вакцинації в Україні ніколи ще не було, адже в дуже стислі терміни потрібно надати доступ до вакцини всім без винятку громадянам від 18 років.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ передбачає провести багаторівневу кампанію з метою охоплення вакцинацією щонайменше 50% населення країни протягом 2021-2022 років. У лютому Україна отримає від глобальної ініціативи COVAX 117 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech.

Загалом у межах COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини, чого вистачить на щеплення 4 млн осіб. Також укладено контракт з китайською компанією Sinovac Biotech на постачання 1,9 млн доз вакцини. Її уповноваженим представником на території України є АТ “Лекхім”.

Окрім цього, на початку лютого міністр охорони здоров’ я Максим Степанов повідомив про укладення контрактів на постачання в Україну 12 млн доз вакцини від COVID-19. Ці препарати розроблені за участі компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються за ліцензійними угодами на потужностях Serum Institute (Індія).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.