Влада Прикарпаття просить мешканців дотримуватися протиепідемічних заходів

Здоров'я, Новини, Суспільство
Впродовж останнього тижня на Івано-Франківщині зберігається негативна тенденція через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на“Галку”:

Тільки за останню добу в області виявили 525 хворих на COVID-19 – знову найбільше в Україні.

Івано-Франківська ОДА поширила звернення до громади області.

Обласна влада докладає максимум зусиль для недопущення розповсюдження хвороби. За участю голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука регулярно відбуваються засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Очільник Прикарпаття наголосив головам РДА, органів місцевого самоврядування, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів влади на посиленні контролю за дотриманням заходів, передбачених постановою Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Звертаємося до жителів області з проханням неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів. Також нагадуємо про обмеження, які діють аби запобігти поширенню COVID-19.

− Обмеження проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо) заходів за участю більше ніж 20 осіб. − У культових приміщеннях, облаштованих для молитовних потреб, може перебувати одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення. Проведення релігійних заходів просто неба дозволяється із дотриманням дистанції 1,5 метра між присутніми.

− Забороняється робота кінотеатрів, якщо їхня наповненість складає понад 50 відсотків місць, приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях, у яких не забезпечено можливість обмежити їхню кількість у зоні з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів приміщення.

− Транспортне перевезення пасажирів у міському та міжміському сполученні дозволяється у кількості місць, розрахованих для сидіння.

− Забороняється проведення дискотек, робота нічних клубів, закладів громадського харчування, проведення святкових банкетів, майстер-класів, публічних подій.

− Забороняється відвідування закладів освіти групами більше як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, проведення в закладах освіти масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів.

Також звертаємо увагу на необхідності при входах у місця громадського користування забезпечити наявність антисептиків та проводити вимірювання температури тіла відвідувачів.

Водночас просимо відповідальні державні органи посилити інформаційну та санітарно-освітню роботу серед населення області.

Сподіваємося на підтримку в інформуванні наших краян усіх ЗМІ та інтернет-видань.

Лише спільними зусиллями ми зможемо протистояти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Водночас маємо активно готуватися до початку вакцинації, яка розпочнеться в Україні уже в лютому.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.