Україні підтвердили надання 12 мільйонів доз вакцини від COVID-19 — МОЗ

Здоров'я, Новини, Суспільство

Україна отримала підтвердження на постачання 12 мільйонів доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca та Novavax. Поставки відбуватимуться з лютого 2021 року.

“Що раніше ми отримаємо вакцини, то швидше подолаємо пандемію в Україні. Як і кожен українець, чекаю на початок процесу вакцинації. 12 мільйонів доз – це хороший сигнал від наших партнерів, і цього буде достатньо, аби забезпечити вакцинування впродовж перших місяців після початку поставок”, – зазначив президент Володимир Зеленський, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Він також додав, що Кабінет міністрів ретельно працює над розробкою сайту, який допоможе легко та зручно реєструватися українцям на вакцинацію.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що було досягнуто домовленості про постачання вакцин, розроблених за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія та Оксфордський університет) та Novavax (США), які виробляються за ліцензійними угодами на потужностях Serum Institute (Індія). Отримане підтвердження реалізовуватиметься через контракт між Serum Institute та Crown Agents.

Що відомо

  • Кампанія з вакцинації населення від COVID-19 в Україні може початися з 15 лютого. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, завадити цьому можуть лише форс-мажорні обставини.
  • Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що у лютому 2021 року Україна отримає 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech. Також у першому півріччі цього року в країну надійде від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує процедуру реєстрації та використання вакцин від COVID-19 в Україні.
  • Міністерство охорони здоров’я України уклало договір із китайською компанією Sinovac Biotech на постачання майже двох мільйонів доз вакцини CoronaVac від COVID-19, яка лише завершує остаточні випробування у Бразилії й ще не схвалена Європейським Союзом.
  • Вакцинацію населення України від COVID-19 здійснюватимуть 572 мобільні бригади. До середини лютого МОЗ обіцяє укласти договори з постачальниками вакцин. Заступник міністра охорони здоров’я з цифрової трансформації Ярослав Кучер пояснив, як саме та якими способами буде відбуватися запис на вакцинацію.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обіцяє, що законтрактованої Україною вакцини від COVID-19 вистачить, щоб прищепити усіх громадян України, але з дотриманням черги.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримай незалежний медійний проект – одна кава – 30 гривень – дозволять нам працювати для Вас!
ПриватБанк 4246 0010 0028 2636 Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання «Голос».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.