Збитків на понад 15 мільйонів: екоінспектори перевірили чотири лісгоспи Прикарпаття та Буковини

Кримінал, Новини, Суспільство

Працівники Держекоінспекції Карпатського округу виявили збитів, заподіяних лісу, на майже 15 з половиною мільйонів гривень.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на фб-сторінку Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

У січні 2021 року було проведено чотири перевірки лісогосподарських підприємств Івано-Франківської та Чернівецької областей, а саме: ДП “Надвірнянське ЛГ”, ДП “Солотвинське ЛГ”, ДП “Вигодське ЛГ” та ДП “Сторожинецьке ЛГ”.

Основні порушення, які виявили під час перевірок це – невиконання вимог раніше виданого припису, а саме: не усунуто порушення щодо вивезення та трелювання деревини не у відповідності до карт технологічного процесу, проведено складування порубкових решток за межами лісосіки, а також встановлено факти незаконних порубок дерев на території лісового фонду двох областей.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 38 осіб на суму 5 мільйонів 830 тисяч гривень. Внаслідок незаконної порубки дерев розраховано збитки, заподіяні лісу, на загальну суму 15 мільйонів 414 тисяч гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.