У Верховному суді судяться із Зеленським через блокування телеканалів Медведчука

Кримінал, Новини, Суспільство

У Верховному суді оскаржують указ президента України Володимира Зеленського щодо застосування санкцій до телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Верховний суд.

“4 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оспорюють указ президента “Про рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Згідно із додатком 2 до рішення РНБОУ застосовано персональні санкції щодо низки телеканалів”.

Згідно з даними, відповідачем є безпосередньо Зеленський, позивачем – адвокат Попков Павло, а третьою стороною “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, “Новини 24 години”, “Нові комунікації”.

Передісторія:

  • 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо телеканалів з орбіти кума президента РФ Путіна нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Кремль прогнозовано засудив ці санкції.
  • В Офісі президента України пояснили, що санкції проти нардепа ОПЗЖ Тараса Козака і трьох каналів, підконтрольних Віктору Медведчуку, не є посяганням на свободу слова, а виключно боротьбою з чужорідною пропагандою.
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов’язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.