На Прикарпаття з`їхалися фотохудожники з усієї України (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Близько 20-ти фотохудожників – переможців та учасників XIII Національної бієнале “Природа 2020” з усієї України приїхали на Прикарпаття, щоб взяти участь у фопленері.

Про це Суспільному Карпати повідомив засновник конкурсу Ростислав Кондарат, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З`їзд триватиме чотири дні – з четвертого по восьме лютого – у Карпатах, а саме – у селищі Верховина. Переможці бієнале отримають медалі та дипломи, цінні призи і подарунки від спонсорів.

На Прикарпаття з`їхалися фотохудожники з усієї України
Facebook/Marusya Slobozhan

Учасники зустрічі збираються в Івано-Франківську, щоб згодом відправитися у Карпати.

“Оскільки в червні, коли мала відкритися виставка і відбутися пленер, були обмеження щодо кількості відвідувачів, то і виставку, і пленер перенесли на невизначений час. Згодом виникла ідея провести з`їзд взимку, бо всі попередні одинадцять відбувалися в червні, – зазначив Ростислав Кондрат. – В межах пленеру вручатимемо нагороди тим переможцям, які будуть присутні, іншим відправимо поштою. Каталоги розіслали всім учасникам ще минулого року. А в 2022-му році зробимо дві експозиції у двох локаціях”.

Під час перебування на Івано-Франківщині фотомитці відвідають місцеві музеї гуцульського побуту та мистецтва. Зокрема, музей “У трембітаря” Миколи Іллюка у Верховині, “Цікаву садибу”, планують виїхати і в Криворівню, щоб побачити музей “Параски Плитки-Горицвіт” і “Гуцульську гражду”.

Також учасники пленеру вирушать у похід зимовими Карпатами.

Нагадаємо, наприкінці 2020-го року організатори XIII Національної бієнале “Природа” видали каталог зі світлинами переможців, а також з роботами, які увійшли в експозицію бієнале “Природа 2020” серед дорослих учасників і молоді.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.