СБУ знешкодила міжрегіональне злочинне угрупування вимагачів (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Вимагачі змусили франківського підприємця заплати понад 2 млн грн “данини”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

Співробітники Служби безпеки України знешкодили міжрегіональне злочинне групування, яке тероризувало приватних підприємців.

За оперативними даними, учасники групи, вдаючись до тиску, заволодівали коштами громадян. Зокрема, зловмисники вимагали гроші у підприємця з Івано-Франківська, який спеціалізується на інформаційних технологіях. Через шахрайство і погрози у 2020 році їм вдалося отримати від жертви понад 2 мільйона гривень.

Крім того, наприкінці минулого року зловмисники виставили потерпілому черговий «рахунок» – 160 тисяч гривень, які він мав перерахувати на їх банківські картки. У разі, якщо чоловік не сплатить їм «данину», погрожували фізичною розправою і знищенням майна.

Одного з вимагачів оперативники спецслужби затримали Одесі.
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). У разі доведення вини зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини справи на інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Заходи із викриття проводили співробітники УСБУ в Івано-Франківській та Одеській областях, спільно з ГУ НП в Івано-Франківській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Зображення може містити: одна або кілька осіб та люди стоять

Зображення може містити: одна або кілька осіб

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.