На Донбасі ОБСЄ зафіксувала 474 порушення перемир’я впродовж доби

Новини

Порушення зафіксували в Донецькій області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На Донбасі протягом четверга, 29 січня, СММ ОБСЄ зафіксувала 474 порушення “режиму тиші”. Порушення зафіксовано в Донецькій області. Про це йдеться в щоденному звіті, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні.

Так, в Донецькій області місія зафіксувала 474 порушення режиму припинення вогню, зокрема 43 вибухи (20 пострілів, 20 розривів керованих протитанкових ракет і 3 вибухи невизначеного походження). Більшість порушень режиму припинення вогню, зокрема всі постріли та розриви снарядів, а також 327 пострілів зі стрілецької зброї, зафіксовано в районах на південь від н. п. Софіївка і, за оцінкою, були пов’язані з навчаннями з бойовою стрільбою в зоні безпеки, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року, згідно з яким проведення навчань із бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

У Луганській області СММ не зафіксувала порушень режиму припинення вогню.

В ОБСЄ додали, що після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленість про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала щонайменше 7 853 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема, й 2 883 вибухи).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.