На полігоні у Рибному планують спалювати відходи

Новини, Суспільство

ТОВ «Бан-БК» планує розпочати будівництво, монтаж і експлуатація стаціонарних та пересувних установок зберігання, оброблення (переробка, сортування) та утилізації побутових, промислових і будівельних відходів в межах Івано-Франківської області.

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

«В пілотному проекті передбачається використання устаткування технологій термічної, вакуумної і хімічної переробки та утилізації відходів з метою отримання промислових продуктів (водень, суміші для будівництва, бітум, пальне для двигунів внутрішнього згорання, продуктів хімічної промисловості та інше) а також теплової та електричної енергії. Можливий варіанти виконання інших технологій, які передбачається розглянути на основі пропозицій до розробки ОВД», – йдеться у повідомленні підприємства.

 Місце провадження планованої діяльності: с.Рибне, полігон для побутових та будівельних відходів Ямницької та ІваноФранківської ТГ Івано-Франківської області.

Як варіант також розглядається вільна промзона колишнього комплексу хімічного виробництва у м.Калуші.

В пілотному проекті передбачається оброблення та утилізації небезпечних відходів до 500 т/доб. При утилізації відходів передбачається отримати до 25 МВт/год теплової та електричної енергії.

 Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності необхідно надсилати до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, вул.Митрополита Василя Липківського, 35, м.Київ,03035. Контактні телефони: (044) 206-31-40; (044) 206-31-50, Контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна. Пошта для направлення зауважень і пропозицій, для процедур ОВД, що здійснюються Міндовкілля : OVD@mepr.gov.ua.

За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Бан-БК» є житель Богородчан Боднарук Володимир Юрійович (на фото). Компанія зареєстрована в жовтні 2018 року. Статутний фонд становить 100 тис. гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.