Екссуддя з Прикарпаття, який на смерть збив чоловіка, отримуватиме по 100 тисяч гривень щомісяця

Кримінал, Новини, Політика

Суддя Господарського суду Івано-Франківської області Юрій Грица у серпні 2011-го сів п’яним за кермо і наїхав на працівників «Івано-Франківськводоекотехпрому», які проводили ремонтні роботи.

У результаті аварії один з працівників помер в обласній клінічній лікарні, інший отримав інвалідність, повідомляє Prosud, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Справа щодо судді вже майже 10 років слухається у Чортківському райсуді Тернопільської області — у 2019-му її відправили на додаткове розслідування.

У цей час Юрій Грица продовжував вершити правосуддя, а у 2019 році подав у відставку за власним бажанням. Вища рада правосуддя без проблем задовольнила заяву судді та відправила його в почесну відставку.

Однак цього виявилось мало – наприкінці 2020 року Грица звернувся до суду з прохання перерахувати розмір його довічного утримання, мотивуючи це тим, що суддівський оклад за цей час збільшився. Івано-Франківський окружний адмінсуд задовольнив прохання уже екссудді. Тепер Грица щомісяця отримуватиме 106 тис. 129 грн з кишень платників податків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.