В якій країні живуть найбагатші люди: з’явився рейтинг

Економіка, Новини, Суспільство, Туризм

Вони живуть в автономному регіоні на південному узбережжі Китаю.

Рівень життя в різних країнах світу значно відрізняється. Сьогодні дізнаємося про те, громадяни якої країни вважаються найбагатшими у світі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Фінанси 24. Юа”.

В якій країні живуть найбагатші люди.
У матеріалі йдеться, що найзаможніші люди нашої планети живуть в Макао, згідно з даними Світового банку за показником ВВП на душу населення з урахуванням паритету купівельної спроможності.

Що відомо про Макао, це автономний регіон на південному узбережжі Китаю, населення якого не перевищує одного мільйона чоловік. Також повідомляється, що Макао — це центр міжнародної торгівлі. Тут добре розвинені ігрова та туристична сфери, тому цей регіон часто називають “Азіатським Лас-Вегасом”. Ці сфери послуг становлять понад 90% ВВП.
Крім того, Макао також прославився своїм статусом податкового притулку.

Країни з найбагатшими жителями: 1. Макао — 129103 долара ВВП на душу населення (ПКС) 2. Люксембург — 121 293 долари; 3. Сінгапур — сто одна тисяча триста сімдесят шість долар; 4. Катар — 96491 долар; 5. Ірландія — 88 241 долар. Якщо говорити про Україну в цьому рейтингу, то вона виявилася на 98 місці. ВВП (ПКС) на душу населення України в 2019 році було 13341 долар.

За якими критеріями визначають багатство Щоб це зрозуміти, економісти враховують, наскільки заможним є середній житель країни. Такі дані показує ВВП на душу населення. Як повідомляло видання “Коментарі”, Україну визнали однією з найбільш нещасних країн світу. Згідно з даними міжнародного опитування Gallup International, Україна виявилася однією з найбільш нещасних країн світу. Всього в списку представлено 41 країна, найщасливішою країною визнаний Киргизстан. Повідомляється, що за станом на кінець 2020 року в Україні було більше щасливих людей (49 відсотків), ніж нещасних (35 відсотків). І якщо порівнювати індекс щастя з 2019, то він значно знизився — з 33 відсотків до 14.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.