Прикарпаття вкотре не готове до послаблення карантину

Здоров'я, Новини, Суспільство

Наразі в Україні склалася така ситуація з COVID-19, що до послаблення карантину не готова жодна з областей.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресцентр МОЗ.

Повідомляється, що показник динаміки захворювання COVID-19 не відповідає нормі в місті Києві та в усіх областях, серед яких є й Івано-Франківська.

Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається регіон, у якому наявна одна з таких ознак:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50%;
  • середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11%, який обраховується за формулою:;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%, який обраховується за формулою:

Так, найвищий показник захворюваності зафіксували в Миколаївській та Запорізькій областях — відповідно 335,4 і 460,3 нових хворих на 100 тисяч населення.

Водночас у Києві цей показник становить 305,7 нових хворих на 100 тисяч населення, а в Івано-Франківській області показник становить 149,3 нових хворих на 100 тисяч населення.

Отже, за даними профільного відомства, до послаблення карантину не готові також Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Сумська, Луганська, Львівська, Чернівецька, Тернопільська, Черкаська, Одеська, Рівненська, Полтавська, Київська, Харківська, Херсонська, Житомирська, Хмельницька, Чернігівська та Кропивницька області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.