На Прикарпатті вперше за 10 років прийняли чемпіонат Суперліги з волейболу

Новини, Суспільство

23-го січня у Тлумачі, що на Прикарпатті, завершився дев’ятий тур національного чемпіонату Суперліги з волейболу серед чоловіків, який тривав два дні. Впродовж цього часу, у місті зіграли чотири матчі,

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

На Прикарпатті вперше за 10 років прийняли чемпіонат Суперліги з волейболу
Суспільне Карпати

У фінальному матчі у місті Тлумач за перемогу боролися команда з Житомира “Житичі-ПНУ” із місцевою “Покуття-Прибилів”. У першій партії з рахунком 25:23 перемогу здобула тлумацька команда. Інші три були за Житомирем.

Головний тренер “Житичі-ПНУ” Сергій Терейковський розповідає, що у першій партії проти “Покуття-Прибилів” грав другий склад житомирської команди.

“Я розумів, що сьогодні гра з господарем буде важка. Так воно вийшло. Бо вони, по-перше, вчора здобули для себе важливу перемогу – для зберігання команди в шістці і щоб грати плей-офи. І сьогодні вони вийшли з бажанням перемогти, але нам також відступати було нікуди”, – каже Сергій Терейковський.

За словами гравця ВК “Житичі-ПНУ” Станіслава Лизанця, грати важкі подачі сьогодні заважала низька стеля в приміщенні.

“Гра, бачите самі, була інтенсивна. Вчора ми грали проти “Баркома”. Всі емоції, вчора все виплеснули. От сьогодні вийшли, всі хлопці трохи втомлені, і я теж. І дуже-дуже важко було сьогодні грати проти команди Прибилова. В нас завдання – найвищі місця. Друге, третє чи перше, але обов’язково бути в призах”, – говорить Станіслав Лизанець.

На Прикарпатті вперше за 10 років прийняли чемпіонат Суперліги з волейболу
Суспільне Карпати

За команду “Покуття-Прибилів” грають два жителі Тлумача. Є волейболісти з Івано-Франківської області. Станіслав Азаров виступає в цій команді другий сезон. Родом із Дніпра. Професійним волейболом займається близько десяти років.

“Дуже емоційна гра. Старалися сьогодні грати однією командою. У другій партії був шанс виграти, але так сталося, що трохи нам забракло. Але я думаю, що на наступний тур у Львові, там дуже важлива буде гра, ми зберемося, покажемо свій максимум. Дуже хочемо вийти у шістку кращих команд в Україні”, – розповідає Станіслав Азаров.

Головний тренер “Покуття-Прибилів” Костянтин Лисейко каже, що це перший сезон у Суперлізі для тлумацької команди. Востаннє приймали матчі цього чемпіонату на Прикарпатті 10 років тому.

“Протягом цих двох днів ми в Тлумачі приймали черговий тур чемпіонату України з волейболу. Приймали досить серйозні колективи. Вчора ми перемогли “Буревісник” із міста Чернігів. Це наш головний конкурент за потрапляння в шістку, – каже Костянтин Лисейко. – І сьогодні, я вважаю, показали досить хорошу гру проти одного з лідерів чемпіонату. Це волейбольний клуб “Житичі”, який дійсно добре укомплектований. Нам трохи не вистачило в другій партії”.

Суперлігу з волейболу обслуговує 20 суддів.

На Прикарпатті вперше за 10 років прийняли чемпіонат Суперліги з волейболу

“Мені подобається, що містечко таке невеличке, районний центр, і має команду Суперліги. Шкода, що зараз не можна пускати глядачів, бо я знаю – тут у вас дуже велика кількість людей, які хотіли б побачити. Ну, зараз така ситуація”, – ділиться суддя міжнародної категорії Василь Хуторний.

Чемпіонат, який розпочався у жовтні 2020-го року, триватиме до квітня 2021-го. Участь у ньому бере 10 команд.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.