“Івано-Франківськтеплокомуненерго” має мільйонні збитки

Економіка, Новини, Суспільство

ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” має мільйонні збитки через “стрибки” цін на газопостачання.

Про це Суспільному Карпати розповів директор підприємства Євгеній Герасименко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“На зменшення тарифів НКРЕ реагує дуже швидко. На збільшення – довше. Коли відбувається збільшення, то збитки лягають на постачальні організації”, – так коментує ймовірне зниження цін за газопостачання Євгеній Герасименко.

Очільник “Івано-Франківськтеплокомуненерго” каже, що збитки ще не прорахували:

“Бо це відбулося дуже швидко. У нас був нонсенс, коли були прийняті тарифи щодо постачання газу. Тоді ми підрахували миттєво: коли ціна за постачання газу була 1,15 грн за кубометр газу, а її збільшили до 1,91 грн. Якщо ми платили за транспортування газу 5,5 млн грн за місяць, то тут у нас одразу “витікало” до 10 мільйонів”.

Він пояснює, що попередньо в НКРЕКП планували тариф за транспортування газу – 1,91 грн за кубометр. Але, оскільки по всій країні відбуваються протести проти підняття цін на газопостачання, відповідно до постанови Нацкомісії, зменшили ціну за транспортування газу до 1,74 грн за кубометр. У ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” виникне проблема з оплатою цієї різниці.

Також у підприємства, яке очолює Євгеній Герасименко, будуть збитки через рішення НКРЕКП про те, щоб ціна газу не перевищувала 6,99 грн за кубометр газу:

“У нас в тарифі зараз закладено 6,65 грн за кубометр газу. Згідно з цим ми минулого тижня подали документи в НКРЕ, щоб врегулювати дану розбіжність. Коли вони будуть прийняті до розгляду, я не знаю”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.