Хто отримає компенсацію оплати за електроенергію (постанова уряду)

Економіка, Новини

Кабмін планує виділити 1,4 мільярда гривень з бюджету на виплату компенсацій за оплату електроенергії через скасування пільгових тарифів.

Про це йдеться у проєкті постанови Кабміну, підготовленій Міністерством соціальної політики, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

“Компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електроенергії, що виникла в результаті скасування знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів”, – зазначається у проєкті постанови.

Компенсацію на оплату спожитої в першому кварталі 2021 року електроенергії зможуть отримати наступні категорії громадян:

  • особи, які проживають у житлових будинках (у т.ч. у будинках готельного типу, гуртожитках і квартирах), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у т.ч. у сільській місцевості) і станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижену ціну;
  • особи, які проживають в багатоквартирних і не газифікованих будинках, в яких відсутнє або не функціонує центральне опалення (у т.ч. в сільській місцевості);
  • багатодітні сім’ї, сім’ї з всиновленими дітьми та дитячі будинки сімейного типу.

Виплати компенсації будуть здійснювати коштом залишкових грошей на спеціальному фонді Мінсоцполітики.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.