В Івано-Франківську хочуть збільшити ціну на теплопостачання (відео+фото)

Відео-новини, Економіка, Новини, Суспільство

Державне міське підприємство “Івано-Франківськтеплокомуненерго” планує збільшити ціну на теплопостачання.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Суспільне Карпати.

З відповідним документом керівництво установи минулого тижня звернулося до Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, аби відкоригувати тариф.

Востаннє тариф на опалення в “Івано-Франківськтеплокомуненерго” піднімали в грудні минулого року, розповідає директор підприємства Євгеній Герасименко. Майбутнє підвищення, за його словами, планують після того, як отримають відповідь від Нацкомісії.

В Івано-Франківську хочуть збільшити ціну на теплопостачання

“Ціна на опалення для населення зросте орієнтовно до 20 %. Основна складова – це йде транспортування газу та електроенергії, ну й ціна газу також. Якщо візьмуть до уваги ціну газу 6,99, то це буде менше, звісно, бо на сьогоднішній день, поки її ніхто не змінив, то вона 8 100”, – каже Герасименко.

Франківка Ганна Федорів проживає у гуртожитку на вулиці Коновальця, 101. Каже, що за опалення кімнати площею 18 квадратних метрів минулого місяця заплатила 700 гривень. Вважає несправедливим, якщо зросте тариф на опалення.

В Івано-Франківську хочуть збільшити ціну на теплопостачання

“Ніхто певно платити не буде. Я заплатила, бо маю субсидію. Мусила останнє віддати, бо не буде субсидії потім. За пенсіонерів ніхто не думає, ні за кого не думають. Десь люди бастують, а в нас, де я знаю. Йдуть чи не йдуть. Я вже не годна, бо маю 85 років, а платити треба”, – каже Ганна Федорів.

У будинку іншої франківки Дарії також централізоване опалення.

Жінка каже, що проти ймовірного підняття тарифів:

“Про таке не може бути й мови. Якщо пенсії на місці, зарплати фактично на місці, а тарифи – догори. То хіба так можна? Що це за влада така наша?“.

І додає, що за опалення 2-кімнатної квартири у минулому місяці заплатила майже півтори тисячі гривень.

Нагадаємо, з першого січня для населення зміняться тарифи на електроенергію, тепло, водопостачання та водовідведення, а також на природний газ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.