Керівник “Воїна України” Всеволод Андрусів позиватиметься на Віталія Мацьоцького за наклеп (фото)

Новини, Суспільство

Учора, 21 січня, в деяких франківських ЗМІ з’явилася інформація відносного працівника поліції, громадського діяча, голову ГО ІВУВ АТО Всеволода Андрусіва, про нібито його участь у браконьєрстві на території Тисменицького району.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зокрема журналіст «Дорожнього контролю» Віталій Мацьоцький у себе на facebook сторінці написав:

«17 січня поблизу села Єзупіль Тисменицького району були виявлені браконьєри, яві вбили дикого кабана та косулю. За словами «очевидців» серед браконьєрів вони впізнали колишнього працівника поліції Андрусіва Всеволода.

Даного працівника було звільнено з лав поліції через порушену справу, яку розслідує ДБР, а саме 3 жовтня 2020 року Андрусів та ще 11 осіб побили Єгеря Солотвинського лісгоспу Богородчанського району. Як повідомив мені сам єгерь, який дізнавшись про постріли, вийшовши перевірити свій «участок» на місці він помітив 12 озброєних мисливців, що проводили полювання без відповідних дозвільних документів.

Андрусів та його компаньйони почали наносити удари по голові. Внаслідок побиття єгер був доставлений в лікарню, де йому для збереження зору було проопероване око. До речі, сам єгерь є учасником війни росії проти України. Він є бійцем легендарної 95-ї Бригади, яка приймала участь в героїчній обороні ДАП.

За моєю інформаціє зараз порушники намагаються втрутитись у справу, щоб уникнути  покарання.

В ГУНП в Івано- Франківській області мені підтвердили факт бракон’єрства. Повідомили що порушена кримінальна справа по ст.248 ч.1 ККУ і посилаючись на таємницю слідства відмовились коментувати причетність до бракон’єрства колишнього співробітника» – написав Віталій Мацьоцький.

Кореспонденти Голос ІФ поспілкувалися із Всеволодом Андрусівим, який повідомив наступне:

«Я, є діючим працівником поліції, громадським діячем, головою ГО ІВУВ АТО «Воїн України», а інформацію викладену «журналістом» Віталієм Мацьоцьким та окремими ЗМІ області у тому числі чорнушними – замовною, направленою на дискредитацію його та організації ветеранів АТО/ООС в цілому.

17 січня я з іншими мисливцями у відповідності до Закону та ліцензії здійснював полювання поблизу села Єзупіль Тисменицького району. Під час полювання ми натрапили на громадянина Володимира Сорочинського колишнього працівника СБУ, якого звільнили з органів за порушення дисципліни. Вказаний громадянин був на автомобілі марки «Нива», жовтого кольору в заповіднику чим порушив ст. 16 ЗУ «Про заповідний фонд». За нашою інформацією вказаний громадянин систематично займається браконьєрством. Ми зробили цьому громадянину зауваження та попередили «Про кримінальну відповідальність» за такі дії.

На мій погляд Володимир Сорочинський та місцеві браконьєри своїм брудним наклепом хочуть перешкодити ГО ІВУВ АТО «Воїн України» взяти угіддя у Тисменицькому районі в оренду і налагодити там законну господарську діяльність.

Щодо конфлікту який  3 жовтня спровокував єгерь Солотвинського лісгоспу Богородчанського району хочу вказати, що по даному факту територіальне Управління ДБР у м. Львові проводило перевірку і визнало отримані цим паном тілесні ушкодження – нещасним випадком, а мої дії та дії інших мисливців правомірними.

Прокуратурою міста Івано-Франківська відносно єгеря розслідується кримінальне провадження щодо перевищення цим паном своїх службових повноважень та нанесенні мені тілесних ушкоджень.

Вважаю, що пан Віталій Мацьоцький має спростувати поширену ним неправдиву інформацію у ЗМІ та офіційно через пресу вибачитись за свої дії. У разі ж відмови я буду змушений звернутися до суду щодо захисту честі, гідності та ділової репутації» – зазначив Всеволод Андрусів.

Редакція Голос ІФ буде уважно слідкувати за розвитком даної ситуації та про її розв’язання повідомить читачів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.