“У центрі має бути дуже дорого”, – Марцінків хоче поділити парковки на зони з різною ціною

Новини, Суспільство

У Франківську хочуть зменшити кількість автомобілів у центральній частині міста та збільшити надходження у бюджет від паркувальних майданчиків.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.

20 січня директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зазначив, що в місті є майданчики для паркування рентабельні та, навпаки, неприбуткові.

“Ті, які знаходяться в центральній частині міста: наприклад, на вулиці Грушевського чи біля Ратуші – прибуткові. А, до прикладу, на вулиці Мельника – нерентабельні. Суми зборів, які сплачуються з них – однакові. Це не добре”, – каже Смушак.

У відповідь міський голова Руслан Марцінків запропонував встановлювати вартість за користування парковкою залежно від зон:

“Центральна зона має бути дуже дорога! Аби людина запаркувалася та розуміла, що там буде дуже дорого. Трохи далі має бути дешевше. До Ратуші запаркуватися за 30 гривень – це занадто дешево, тому там і “шастають”. У центрі має бути так дорого, аби водій три рази подумав, чому він туди має заїжджати. У нас не таке велике місто”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.