Українські студенти більше не зможуть отримати “червоні” дипломи

Новини, Суспільство

З 1 січня 2021 року українські студенти не зможуть отримувати червоний диплом.

Про це пишуть Версії з посиланням на указ глави МОН Сергія Шкарлета «Про затвердження форм документів про вищу освіту», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Згідно з документом, відтепер при закінченні вузу випускникам будуть видаватися дипломи без можливості отримати нагороду. Це означає, що університети України більше не видаватимуть «червоні дипломи». Так що останні дипломи з відзнакою отримали студенти, які випустилися в 2020 році.

Будуть видавати такі документи про вищу освіту:  диплом доктора наук;  диплом доктора філософії;  диплом доктора мистецтв;  диплом магістра:  диплом бакалавра; – диплом молодшого бакалавра;  зразок академічної довідки;  додаток до дипломів європейського зразка.

Крім того, в дипломах молодшого бакалавра, бакалавра або магістра, що видається випускникам без громадянства, буде додатково вказуватися рік вступу і повне найменування навчального закладу, до якого особа вступила на початку навчання в Україні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.