МОЗ оновило список країн “червоної” та “зеленої” зон. Не рекомендують їхати у 66 країн

Здоров'я, Новини, Суспільство

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн, які потрапили до «червоних» та «зелених» зон залежно від ситуації з COVID-19. Найближчим часом не рекомендують їхати до 66 країн.

Оновлений список опублікували 15 січня на сайті МОЗ, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланям на “Громадське”. 

Найвищі показники захворюваності упродовж останніх 14 днів у Чехії, Андоррі, Ірландії, Словенії, Сан-Марино та Великій Британії.

Досі у «червоній» зоні залишаються США, ОАЕ, Туніс, а також сусідні країни — Польща, Словаччина, Росія, Білорусь, Угорщина.

Водночас із «червоного» списку вилучили Туреччину, Молдову, Боснію та Герцеговину, Болгарію, Домініканську Республіку. Також у «зеленій» зоні опинилися Греція, Фінляндія, Ісландія.

Усього міністерство надає рекомендації щодо 194 держав, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я. МОЗ розподіляє країни на зони залежно від кількості активних випадків захворювання на COVID-19 на 100 тисяч населення. Якщо цей показник менший ніж в Україні, країна вважається «зеленою».

Розподіл здійснюють на основі офіційних даних, які надає кожна країна. 11 країн не надали оновлених даних про епідситуацію упродовж останніх двох тижнів, тому потрапили до переліку «червоних» зон.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.