SOS!!! У Калуші на об’їзній замерзають голодні лебеді, місцева влада на проблему не реагує (відео+схема)

Відео-новини, Новини, Суспільство, Туризм

Пенсіонер з Івано- Франківська Констянтин Грибик 12 січня проїжджаючи по Калуській об’їзній, на озері біля заправки «Укрнафта» побачив, що лебеді примерзли до криги.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Небайдужий громадянин за допомогою підручних інструментів проламав кригу та звільнив ослаблених пернатих. У подальшому  Констянтин власним коштом закупив зерна та з рук нагодував ослаблених птахів.

Наші кореспонденти зустрілися із Констянтином Грибиком, який розповів, що лебедів раніше підгодовували місцеві пенсіонери хлібом, однак цього замало для повноцінної життєдіяльності птахів.

У той же час керівники Калуської міської ради, які отримують захмарні зарплати зовсім не переймаються проблемами не лишень людей але й пернатих, які тішать око місцевих та туристів.

Орнітологи рекомендують не давати пернатим свіжий хліб так, як там є дріжджі, а натомість давати перемелені сухарі, кукурудзу, ячмінь, овес та пшеницю.

Редакція щоденної онлайн – газети Голос ІФ звертає увагу Калуської міської ради та Екологічної інспекції на дану проблему і просить допомогти пернатим пережити зиму тим більше, що в область прийшли морози.

Подробиці у відео від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.