Електроенергію під час карантину не можуть відключати, але є нюанси — Держенергонагляд

Економіка, Новини

Державна інспекція енергетичного нагляду України інформує.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Державна інспекція енергетичного нагляду України інформує, що на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, та протягом 30 днів з дня його відміни, забороняється нарахувати та стягувати неустойки (штрафи або пеню) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги та припиняти/зупиняти надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі.

Тобто Законом № 530 заборонено припиняти/зупиняти надання послуг з розподілу та постачання електричної енергії індивідуальним побутовим споживачам протягом періоду дії карантину або обмежувальних заходів.

Водночас оператори систем розподілу (далі – ОСР) тимчасово можуть припиняти електроживлення електроустановок споживача задля проведення планових робіт, пов’язаних з ремонтом устаткування та/або підключенням електроустановок нових споживачів. Крім того, електропостачання може бути припинено у разі виникнення аварійних ситуацій в електроустановках ОСР. У таких випадках ОСР має оприлюднювати інформацію щодо планових та/або аварійних перерв в електропостачанні на своєму офіційному вебсайті у порядку, визначеному главою 9.4 розділу IX Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.