Забудьте про Буковель. П’ять приголомшливих місць в Карпатах, які сподобаються вам і вашому гаманцю

Новини, Туризм

Натовпи туристів в Буковелі в цьому році стали звичною справою. З одного боку, це не дивно, адже популярні іноземні гірськолижні курорти для українців закриті.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на НВ.

А з іншого — все ж дивно. Карпати величезні і неймовірно красиві, там можна знайти місця для відпочинку під будь-який запит: і для занять спортом, і подихати гірським повітрям, і просто зробити селфі на тлі засніжених вершин. Останнє, до речі, теж важливо, адже вже майже рік як туризм став майже що розкішшю через періодичні карантинні обмеження та загальне падіння доходів українців.

До речі, про останні. Міністерство економіки в черговий раз погіршило свій прогноз через локдаун, уточнило, що він був необхідний для країни і попередило, що зростання захворюваності може змусити владу посилити обмеження. А тим часом, в ряді міст України проходять протести проти підвищення тарифів на комунальні послуги, та й продукти харчування не думають падати в ціні.

Загалом, населення нашої країни не багатіє, однак відмовляти собі в хорошому відпочинку точно не можна. Минулий рік був складним, він забрав багато сил і нервів, та й 2021 почався не зовсім райдужно — на тлі локдауна, що наближався, і коронавірусу, що не думає зменшувати темпи .

Уже захотіли втекти від усього цього? Добре, бо НВ Шопінг знає, куди варто їхати, щоб набратися енергії та приємних вражень. І це точно дешевше за Буковель.

Яблуниця

Це місце сподобається лижникам — тут відмінні спуски, які користуються популярністю серед досвідчених і не дуже любителів зимових видів спорту. На невеликому курорті є траси різної складності, в тому числі, і дитяча. Спорядження можна взяти на прокат тут же — і це недорого, санки тут коштують від 100 грн, в наявності також є сноуборди, лижі, черевики, рукавички, словом, все необхідне.

Якщо зимові види спорту не ваше, обов’язково катайтеся на квадроциклі по гірських хребтах, отримаєте масу вражень.

Татарів

Одне з найкрасивіших сіл Західної України — воно знаходиться в долині річки Прут, в оточенні мальовничих лісистих гір. Архітектура селища трохи нагадує австрійські села з їх акуратними дерев’яними будиночками.

Татарів став курортом понад сто років тому, його повітря цінується серед страждаючих на легеневі хвороби і просто любителів побути в тиші. Але й фанатам лижного спорту знайдеться заняття — в селищі діє кілька прокатів спорядження, є підйомники, а місцеві спуски сподобаються навіть досвідченим сноубордистам.

Косів

Якщо лиж вам мало і хочеться чогось незвичайного, хороший варіант — Косів. Сюди їдуть за неповторним гуцульським колоритом — в селищі є кілька музеїв і приголомшливий етнобазар, де можна купити вироби зі шкіри, вовни, воску, намистин і дерева.

У Косові також можна замовити екскурсію до національного природного парку Гуцульщина і насолодитися величною природою карпатських лісів.

Ворохта

Ще одне приголомшливе місце для любителів активного відпочинку — історія гірськолижного спорту почалася тут ще в XIX столітті. Зараз на території селища розташований центр підготовки українських біатлоністів і лижників.

Неподалік від Ворохти розташована Говерла, підйоми на яку здійснюються навіть взимку. У самому селищі можна домовитися про подібну екскурсію тривалістю три, п’ять або шість днів, але ви повинні бути впевнені в своїй витривалості і фізичній підготовці.

Яремче

Говорячи про найкращі курорти Західної України, не можна обійти увагою Яремче. Це містечко в Івано-Франківській області зачаровує і бажаючих поринути в національний колорит, і любителів красивих видів, і прихильників активного туризму.

У самому містечку можна намилуватися чарівними водоспадами і порогами на річці Прут, а після спробувати місцевих смаколиків і накупити сувенірів за найскромніші гроші.

Ціни на номери зі зручностями починаються від 400 грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.