На Прикарпатті голова сільради з підприємцями вкрав пів мільйона гривень

Кримінал, Новини

На Прикарпатті через заволодіння коштами екологічного фонду судитимуть посадовців та двох підприємців.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланям на  пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох підприємців за фактами заволодіння бюджетними коштами, службового підроблення та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, щодо голови сільради та інженера технічного нагляду – за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення, а також стосовно фізичної особи – за фактом пособництва в заволодінні чужим майном, підроблення та використання завідомо підроблених документів.
Встановлено, що у 2018 році із бюджету були виділені грошові кошти на проведення заходів із захисту від підтоплення та затоплення на території однієї із сільрад на Прикарпатті. Але підприємці за попередньою змовою із головою сільради та інженером технічного нагляду, залучивши до протиправної діяльності спільну знайому, шляхом створення видимості та часткового виконання робіт заволоділи бюджетними коштами в сумі понад пів мільйона гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Тисменицького ВП ГУ НП в області за оперативного супроводу УСБУ в області.

Примітка:  відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.