Проти драконівських тарифів: у Франківську мерія онлайн збирає підписи проти здорожчання газу

Новини, Суспільство

Міський голова Руслан Марцінків ініціював збір підписів щодо перегляду “драконівських тарифів” за газ.

11 січня на Прикарпатті пройшли акції протесту проти здорожчання газу та його доставки. Увечері мер Франківська Руслан Марцінків запропонував зібрати підписи під зверненням до уряду та президента з проханням переглянути тарифи, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

12 січня на офіційній сторінці мера оприлюднили анкету для збору підписів. Франківцям пропонують заповнити реєстраційну форму і таким чином висловити протест через високу ціну на блакитне паливо.

“Зараз у нас локдаун, і всі збори і акції заборонені”, – прокоментувала такий метод збору підписів заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

В свою чергу мер обіцяє нові акції протесту.

“Вимагаємо перегляд цін! Поки триває локдаун – заповнюємо анкети та збираємо підписи. А потім будуть акції протесту!”, – йдеться в дописі Руслана Марцінківа.

“У зв’язку із здорожчанням вартості за газопостачання та транспортування газу, висловлюємо свою позицію та закликаємо уряд вжити заходів задля стабілізації цінової політики на блакитне паливо. Вважаємо, що такі тарифи — це геноцид проти нації. Адже в час випробувань пандемією, карантинними обмеженнями, громада зіткнулася зі ще одним викликом — підвищенням тарифів.

Варто зауважити, що здорожчання газу відіб’ється не лише на платіжках за його користування. А породжує цілий ланцюг незворотних змін — як то збільшення цін на паливо та в подальшому на вартість опалення, водопостачання та транспортних послуг.

Саме тому вимагаємо перегляду драконівських тарифів та закликаємо уряд та президента втрутитися у ситуацію та врегулювати ціноутворення”, – йдеться у поясненні.

Щоб підтримати позицію мерії франківців просять заповнити свої контактні дані – прізвище та ім’я, дату народження, адресу, номер телефону та e-mail.

Вікторія Дротянко також повідомила, що звернення до вищого керівництва держави також готують на сесію, яка запланована на 28 січня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.