На Прикарпатті волонтери придбали будинок для одиноких матерів

Новини, Суспільство

Івано-Франківська благодійна організація “Час добра та милосердя” придбала будинок, в якому облаштують притулок “Дім мами”.

Про це Суспільному Карпати розповіла очільниця благодійної організації Валерія Кушніренко, передає щоденний онлайн-канал Голос ІФ.

За її словами, напередодні нового року власники компанії, які допомагають благодійникам, взяли на себе повне фінансове зобов’язання викупу будинку для проєкту з розтермінуванням на два роки.

Благодійна організація “Час добра та милосердя” ініціювала проєкт – створення в Івано-Франківську “Дому мами”. Саме для реалізації цієї ініціативи викупили будинок (270 метрів квадратних) у Марії Януш, яка погодилася продати приміщення.

“Це сирець. Всередині є перестінки, щось поштукатурено, щось – ні, вікна є, газ і світло під’єднані. Нема підлоги. Треба підвести воду: або з центральної траси тягнути (але вона дуже далеко), або рити свердловину. Бо колодязя буде замало для такого великого проєкту, як “Дім мами”, – розповідає Валерія Кушніренко.

У будинку є 12 кімнат. Деякі з них можна ще розділити. Організатори планують довести їхню кількість до 20-ти.

Крім того, біля будинку є 12-14 соток землі. Там планують поставити дитячий майданчик. Наразі благодійники шукають проєктувальника.

Для облаштування будинку треба багато грошей. Валерія Кушніренко каже, що розраховує на допомогу небайдужих людей: “Фірма, яка нам придбала будинок, вони нас не залишають – і надалі будуть допомагати. Ми зможемо та знайдемо сили та ресурси збудувати дім, який рятуватиме дітей від стін дитбудинків. І для мам цих діток дім буде початком нового життя!”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.