Казкові замки Середньовіччя. Три найкращі місця в Україні для втечі від локдауну

Новини, Туризм

Ці новорічні свята пройшли без гучних застіль і концертів. Але і зараз вдома сидіти не обов’язково — ви можете вирушити в подорож, адже транспорт і готелі продовжують працювати.

Карантинні обмеження на пересування світом як і раніше діють. Але хороша новина в тому, що в Україні теж можна чудово відпочити, набравшись приємних вражень після цього важкого року, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на НВ.

Куди поїхати?

Найбільш очевидна відповідь на це питання — на захід України. Саме там взимку можна зануритися в справжню новорічну казку зі снігом, лісами, горами, готичною архітектурою міст і смачною кухнею. А ще — з цілком помірними цінами.

Любителям лиж і борда припадуть до душі спуски Славського, Буковеля та Яблуниці, шанувальникам міської атмосфери — Львів, Кам’янець-Подільський, Чернівці. Гастро- та алкотуристам варто відвідати Мукачево — втім, смачну їжу і знамениті червоні вина Закарпаття можна спробувати майже в будь-якому куточку Західної України.

Який напрямок ви б не вибрали — з подорожі повернетеся з багажем відмінних емоцій і барвистими фото. А це вже немало для карантинного 2020 року.

НВ Шопінг публікує добірку місць, які варто відвідати для вдалого закінчення року, і почнемо ми з найкрасивіших замків України.

Замок графів Шенборнів Берегвар

Замок Шенборнів – зимова казка Закарпаття / Подорожі Україною

Ця мальовнича локація знаходиться в селі Карпати в Закарпатській області. Мабуть, найбільш символічне місце для того, щоб попрощатися з роком — хоча б тому що в замку, за легендою, 365 вікон, чотири башти і дванадцять входів.

Обстановка всередині збереглася далеко не повністю, оскільки об’єкт був націоналізований радянською владою, після чого в ньому був санаторій. Зате територія навколо замку вражає — це цілий дендропарк з рідкісними породами дерев і скульптурами тварин на згадку про минуле, адже спочатку це місце було мисливською садибою.

Кам’янець-Подільська фортеця

Цей об’єкт — головна окраса міста Кам’янець-Подільський на Хмельниччині. Але не єдина, оскільки тут на відносно невеликій території сконцентровано кілька архітектурних пам’яток: Ворота Стефана Баторія, турецький мінарет і пара костелів, міська ратуша і вірменська церква.

Територія Старого міста вимощена бруківкою, що в ожеледь небезпечно, але красиво й атмосферно до неможливості.

Кам'янець-Подільська фортеця: подорож до снігового королівства

У Кам’янець-Подільському замку регулярно проводяться екскурсії, а ще туристам пропонують повправлятися у стрільбі з лука та арбалета.

У місті кілька готелів з непоганим сервісом, а ось харчуватися краще в місцевих ресторанчиках — вони недорогі і колоритні.

Хотин

Архів Кам'янець-Подільський– Хотин– Чернівці: - Інші туристичні послуги Рівне на BESPLATKA.ua 12810948

Фортеця XV століття знаходиться в топі must see-об’єктів будь-якого фаната внутрішнього туризму. Тут знято безліч фільмів — власне, кращої декорації для історичної реконструкції годі й шукати.

До речі, про останню — на території фортеці регулярно відбуваються фестивалі реконструкторів. Це мальовниче видовище тимчасово зупинено через карантин, але після закінчення пандемії у вас буде можливість оцінити його, а поки що можна відвідати замок і ознайомитися з експозиціями всередині.

Поруч із замком у холодну пору року можна побачити торговців глінтвейном з домашнього вина — смачний зігріваючий напій допоможе спокійно перенести навіть негоду.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.