У Калуші планують провести міжнародний фестиваль

Новини, Суспільство, Туризм

Міський голова Андрій Найда провів нараду із менеджерами проєкту “Культура у віддзеркаленні — реставрація Будинку Культури в Сеїні (Румунія) та Концертного Залу в Калуші у мультикультурні центри».

Нарада проходила в рамках програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020»,інформує щоденний онлайн-канал Голос ІФ з посиланням на Калуську міську раду.

Йшлося про реалізацію проєкту та перспективи довготривалого розвитку транскордонного співробітництва через реалізацію нових проєктів на базі реставрованого концертного залу на найближчі 5 років.

Зокрема, проєктом передбачено облаштування доступності для дітей, молоді та дорослих людей з функціональними обмеженнями – підіймач до сцени мультикультурного центру та придбання автобуса для перевезення таких осіб з таким же підіймачем.

Окрім реставрації концертного залу в мультикультурний центр, в якому будуть знайомитись з культурою Румунії, планується співпраця з містами Польщі, Австрії та Угорщини шляхом реалізації в майбутньому спільних проєктів, завдяки яким громадяни матимуть змогу ознайомлюватись з культурою, традиціями та історією цих держав.

Цьогоріч, в рамках реалізації проєкту, заплановано проведення майстер-класів з художньої творчості для українських та румунських дітей та спільний фестиваль на базі мультикультурного центру, а також поїздки дитячих творчих колективів Калуської громади в Сеїні та румунських до Калуша.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.