Німецькі колядники зібрали гроші для дітей України

Новини, Суспільство
У Німеччині цього року під час вертепів на традиційне свято Трьох королів, яке відзначається 6 січня, колядники збирали пожертви для дітей з усього світу – зокрема, й дітей з України.

Про це інформує щоденний онлайн-канал Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

“6 січня, коли українці зустрічають Різдво, наші німецькі друзі чекають у гості традиційні вертепи — так званих Sternsinger. Цього року через пандемію вперше візит вертепу Sternsinger відбувся у віртуальному відеоформаті. Девіз цьогорічної акції вертепів: “Благословляти і бути благословінням! Підтримати дітей в Україні та всьому світі”, – йдеться у повідомленні.

Пресслужба МЗС зазначила, що значна частка зібраних вертепами цього року коштів і пожертв буде спрямована саме українським дітям. Про це у своїх відеозверненнях на свято Трьох королів оголосили канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франк-Вальтер Штайнмаєр разом із першою леді країни.

Як повідомляє Deutsche Welle, організатори цьогорічної кампанії збирають допомогу для дітей з України, які живуть з одним з батьків, бабусею, дідусем або й у прийомних сім’ях через те, що їхні батько або мати виїхали на заробітки за кордон. Видання зазначає, що, за наявними оцінками, лише в Україні від трудової міграції батьків постраждали близько двох мільйонів дітей.

Починаючи із 6 січня у Німеччині тисячі дітей-колядників, одягнених в костюми біблійних трьох царів – КаспараБальтазара і Мельхіора, традиційно ходять по домівках, співають колядки та збирають гроші на благодійні потреби.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.