На реконструкцію і будівництво мереж водопостачання Калуша запланували 19 млн гривень

Новини, Суспільство

Калуська міська рада затвердила програму будівництва і реконструкції мереж водопостачання Калуської міської територіальної громад на 2021-2022 роки.

Про це інформує щоденний онлайн-канал Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Її бюджет — майже 20 млн гривень. Причому роботи на майже 18,9 млн гривень заплановано реалізувати у поточному році. Більшу частину коштів розраховують отримати з державного і обласного бюджетів.

Так, на 2021 рік заплановане будівництво лише одного водопроводу — у селі Вістова. Це фактично продовження робіт, розпочатих у попередні роки. Так, у 2020 році на будівництво водопроводу у Вістові з міського бюджету було виділено 418 тис. гривень (за останньою редакцією програми), у наступному році — міського бюджету на цей водопровід виділять 100 тис. гривень, ще 1,2 млн гривень міська рада розраховує отримати з обласного бюджету.

Крім того, у 2021 року міська рада планує залучити кошти з обласного і державного бюджетів для реконструкції трьох водопроводів — на вул. Ринковій (понад 10,6 млн гривень, з них понад 9,5 млн гривень з державного бюджету, решту — з міського, цей об’єкт міська рада подала на фінансування з державного фонду регіонального розвитку), на вул. Окружній (понад 5,8 млн гривень, з яких 5,2 млн гривень також розраховують залучити з ДФРР, а майже 588 тис. гривень — співфінансування з міського бюджету) та на вул. Шота Руставеллі (150 тис. гривень з міського бюджету і 1 млн гривень — з обласного).

Щодо 2022 року, то поки що передбачена реконструкція одного водопроводу — на вул. Зеленій — понад 1 млн гривень на цей об’єкт заплановано виділити з міського бюджету.

У програмі будівництва і реконструкції мереж водопостачання на 2020 рік теж були закладені кошти на реконструкцію водопроводу на вул. Ринковій (і навіть провели тендер на виконання першої черги робіт), однак цей проєкт не реалізували. Виконання програми на 2021 рік буде залежати від того, чи виділять кошти з калуські проєкти з обласного і державного бюджетів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.