Розпочалась щорічна приписна кампанія для юнаків 2004 року народження у Воєнкоматах

Новини, Суспільство
Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” в січні – березні 2021 року в області буде проводитися приписка до призовних дільниць громадян України чоловічої статі 2004 року народження, які постійно або тимчасово проживають на території Івано-Франківської області.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.
До призовних дільниць щороку протягом січня – березня приписуються громадяни, яким у рік приписки виповнюється 17 років.
Приписка проводиться згідно постанови Кабінету міністрів України від 21.03.2002 року № 352 (зі змінами), протягом січня – березня проводиться виклик юнаків за повісткою до районних (міських) військових комісаріатів з метою взяття на первинний військовий облік та визначення ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.
Громадяни, які мають групу інвалідності або за станом здоров’я не можуть прибути до районних (міських) військових комісаріатів можуть надати підтверджуючі документи про стан здоров’я через близьких родичів (мати, батько, дружина).
Звертаємо увагу, що приписка до призовних дільниць проводиться виключно для уточнення інформації, щодо взяття на військовий облік та визначення придатності до проходження військової служби.
Що таке приписне посвідчення? Це важливий і необхідний документ:
– для реєстрації місця проживання;
– містить дані про готовність юнака виконати свій військовий обов’язок;
– для подачі документів у вищий навчальний заклад для здобуття освіти;
– при працевлаштуванні;
– при зміні місця проживання та реєстрації.
В Івано-Франківську приписка буде проводитися на стаціонарних, спеціально обладнаних призовних дільницях району.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.