Восьмирічні франківські танцюристи стали кандидатами у майстри спорту (фото)

Новини, Суспільство

Звання кандидатів у майстри спорту отримали маленькі франківці Макар Семенюк та Віра Ткачук – діти займаються спортивними бальними танцями.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Суспільне Карпати.

Вони є неодноразовими призерами всеукраїнських та міжнародних змагань.

Віра та Макар впродовж 2020-го року перемогли на кількох всеукраїнських змаганнях зі спортивних бальних танців. Минулого місяця у Львові пара танцюристів посіла друге місце на кубку Європи.

Наймолодші у Франківську. Восьмирічні танцюристи стали кандидатами у майстри спорту

Макар Семенюк спортивними танцями займається три роки. Він є учнем івано-франківського ліцею № 22.

Хлопчик поділився враженнями від останніх змагань: Було дуже багато дітей, це були дуже сильні пари. Ми танцювали вальс, танго, віденський і квікстеп. Мені найбільше подобається танець танго”.

Діти виконують програми зі стандартних та латиноамериканських танців. Зокрема, це вальс, фокстрот, пасодобль, квікстеп і танго.

Наймолодші у Франківську. Восьмирічні танцюристи стали кандидатами у майстри спорту

Восьмирічна Віра Такачук вчиться у франківському ліцеї № 1. Дівчинка каже, що кожного дня знаходить час для тренування.

“Мені з “латини” найбільше подобається танець пасодобль, але ми його ще не вчили. А по стандартах мені подобається танго, тому що я можу “зробити лице”, ніби хочу когось з’їсти”, – розповіла Віра Ткачук.

Нещодавно дітям присвоїли звання кандидатів у майстри спорту. Макар та Віра отримали іменні посвідчення від міністерства.

Наймолодші у Франківську. Восьмирічні танцюристи стали кандидатами у майстри спортуЗа словами директора міського департаменту молодіжної політики і спорту Віталія Матешка, це наймолодші спортсмени Івано-Франківська, яким присвоїли таке звання.

“Це величезне звання для такого віку. Це просто фантастика. Спортивні танці в Івано-Франківську дуже популярні насправді, саме в категорії дітей. У місті працює вісім клубів спортивного танцю, вони систематично проводять різні змагання”, – каже Віталій Матешко.

Наймолодші у Франківську. Восьмирічні танцюристи стали кандидатами у майстри спортуВпродовж року дітей тренував майстер спорту, представник клубу спортивного бального танцю “ALL DANCE” Олег Гулій. Каже, що працювати із Вірою та Макаром легко, адже діти є дуже трудолюбивими.

“Ми приділяємо дуже багато часу тренуванням. Сидимо по шість годин у залі, бувало таке, що і дев’ять. Ми завжди стараємося досягнути певного рівня. Плануємо здобути не тільки звання кандидатів у майстри спорту. Я думаю, в подальшому будуть і майстри спорту України, і майстри спорту міжнародного класу”, – розповів тренер.

Наймолодші у Франківську. Восьмирічні танцюристи стали кандидатами у майстри спортуШостого січня дітям вручили подяки від міського голови Івано-Франківська. Зараз Віра та Макар готуватимуться до чемпіонату Європи, який відбудеться 12-14 лютого.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.