Санкції в дії: в ЄС відмовилися сертифікувати “Північний потік-2”

Новини, Політика

Норвезька компанія DNV GL, яка повинна була сертифікувати газопровід “Північний потік-2” після закінчення його будівництва, відмовилася надавати цю послугу після нових санкцій США.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на заяву DNV GL

Норвезька організація Det Norske Veritas GL не зможе видати газопроводу “Північний потік-2”, який будує “дочка” Газпрому Nord Stream 2, сертифікат відповідності. Без такого сертифікату початок роботи газопроводу неможливий.

Северный поток - 2» взбудоражил мир и огорчил Украину, США и Восточную  Европу | ProFinance.Ru

Американські санкції, які вступили в дію 1 січня з прийняттям Конгресом США оборонного бюджету, забороняють іноземним компаніям надавати послуги з тестування, інспектування та сертифікації трубопроводу. Їм дано 30 днів на те, щоб покинути проєкт, в іншому разі вони потраплять під санкційні обмеження США.

“DNV GL припинить всі заходи по перевірці трубопровідної системи Nord Stream 2 відповідно до санкцій і доти, доки ці санкції залишаються в силі. Ми реалізуємо план по згортанню нашої підтримки проєкту” – повідомляють у джерелі.

Компанія Det Norske Veritas GL є партнером працюючого газопроводу “Північний потік” і “Північного потоку-2”, що будується. Перший газопровід проходить щорічну сертифікацію DNV GL з 2012 року. Процедури перевірки DNV спрямовані на те, щоб мінімізувати ризики від проєкту для життя людей, майна та навколишнього середовища.

Інспекція та сертифікація газопроводу обов’язкова на його данській ділянці, будівництво якої ще не почалося. Передбачається, що російська трубоукладальна баржа “Фортуна” за підтримки інших російських судів повинна приступити до будівництва датської секції в середині січня поточного року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.