ТОП 5 подій: як минув рік на Прикарпатті (фото)

Новини, Суспільство

Досягнення, кар’єрний ріст, втрати та перемоги – Суспільне Карпати підготувало підбірку подій, які вплинули на життя прикарпатців у році, що минає, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

1. Ексголова ОДА став прем’єр-міністром

Четвертого березня Денис Шмигаль став прем’єр-міністромЗ першого серпня 2019-го він очолював Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Від четвертого лютого 2020-го року працював профільним міністром та віцепрем’єром з розвитку громад і територій в уряді Гончарука.

Прем'єр-міністр Денис ШмигальУНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

В.о голови призначили Віталія Федоріва. 24-го квітня він очолив ОДА, п’ятого листопада його звільнили.

24-го грудня 2020-го Зеленський призначив нового очільника Івано-Франківської облдержадміністрації. Ним став Андрій Бойчук.

2. Covi­­­­d-19

Перший випадок COVID-19 в області підтвердили 19-го березня. 56-річна франківка з діагнозом “коронавірусна інфекція” померла в інфекційній лікарні 17-го березня.

COVID-19 на Прикарпатті

COVID-19 на Прикарпатті

Станом на 31 грудня 43 190 прикарпатцям підтвердили COVID. 29 083 – одужали, 805 – померли.

Усього за час пандемії в Україні на коронавірус захворіли 1 055 047 людей, одужали – 709 993, померли – 18 533.

3. Паводок

22-23-го червня на Прикарпатті вирувала негода. Рівень небезпечності класифікували як червоний.

Стихія забрала життя шістьох прикарпатців.

Паводок на ПрикарпаттіСуспільне Карпати

Паводок на Прикарпатті

За кілька годин випадала місячна норма опадів. У річках піднімался вода, подекуди до 7-9 метрів.

Від стихії постраждали 16 адмінрайонів області. Вода підтопила 263 населені пункти. Стихія зруйнувала 93 мости та 276 км доріг.

Обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження через масову вирубку лісу, що могла призвести до цьогорічних червневих повеней.

4. “Нація” на горі Піп Іван

Вперше в Україні на висоті 2 028 метрів актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка зіграли виставу “Нація” за однойменною книгою Марії Матіос.

"Нація" на горі Піп ІванСуспільне Карпати

“Нація” на горі Піп Іван

Це відбулося на День Незалежності України у будівлі колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван, яка є найвищим високогірним об’єктом України.

Вистава на вершині стала спільною роботою Франківського драмтеатру та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

5. Вибори

25-го жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Обирали голів громад та депутатів у ради усіх рівнів. Франківці вперше голосували за депутатів у новостворену Івано-Франківську райраду.

13 партій кандидували до Івано-Франківської обласної ради, вісім – до районної та 11 – у Франківську міську раду.

Місцеві вибори 2020УНІАН

Місцеві вибори 2020

В області активність становила 41,18 %.

Виборча кампанія на Прикарпатті пройшла доволі спокійно – так підсумував місцеві вибори кореспондентам Суспільного Карпати голова Комітету виборців України в Івано-Франківській області Максим Лисюк.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.