На дорогах держзначення Прикарпаття встановили автономне освітлення пішохідних переходів

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

На дорогах державного значення Івано-Франківської області станом на 28 грудня встановлено 43 сонячних батареї для освітлення пішохідних переходів.

33 з них – на автодорозі “Мукачево–Львів”, сім – на автошляху “Стрий–Мамалига”, три – на дорозі “Богородчани–Гута”.

Роботи здійснюються в межах реалізації Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Про це інформує  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Службу автомобільних доріг в області.

Ефективне використання енергії сонця є оптимальним рішенням з точки зору екологічної безпеки, адже для підключення освітлення до електричної мережі не потрібно прокладати кабель.

“У пріоритетних напрямках роботи САД – поліпшення стану безпеки дорожнього руху на автодорогах державного значення. Освітлення – один із важливих факторів, що має суттєвий вплив на безпечне пересування автошляхами та пішохідними переходами”. – йдеться в повідомленні.

У поточному році тривала робота з оновлення діючої освітлювальної мережі на дорогах державного значення області. В процесі роботи – освітлення кільцевої розв’язки в Городенці на дорозі “Снятин–Тязів”. Такі заходи будуть продовжені в наступному році.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.