У Франківську студенти-іноземці досліджували вплив коронавірусу на емоційний стан

Здоров'я, Новини, Суспільство

Іноземні студенти Івано-Франківського національного медичного університету на міжнародній конференції молодих науковців Annual Young Medical Scientists Conference 2020 (AYMSConf-2020) представили дослідження емоційного стану студентів-медиків, на який міг вплинути COVID-19.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Дослідження тривало близько пів року, але воно не є завершеним. Основну інформацію дослідники отримували, опитуючи респондентів через Google форму.

За словами Ірини Ромаш, прокрастинація властива всім віковим категоріям, але згідно з науковими даними, найбільше поширюється серед безробітних, самотніх і студентів.

“Дослідження – це спільна робота кафедри пропедевтики внутрішньої медицини та кафедри психіатрії, наркології та медичної психології університету. Під впливом пандемії відкладання своїх справ на майбутнє посилилося, збільшилася тривога, напруженість та з’явилися симптоми депресії”, – розповіла Ірина Ромаш.

За її словами, студенти-медики, яких обстежили, мають прокрастинацію ситуативного характеру.

“Перше завдання нашої роботи було дослідити вимушене дистанційне навчання”, – каже Ромаш.

Дослідження студентів-іноземців відзначили на конференції на базі Національного медичного університету імені О. Богомольця. Робота зайняла друге місце.

“Також наше дослідження висвітлили у статті міжнародного фахового видання “Mental Health: Global Challenges Journal”, – каже Ірина Ромаш.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.