Володимир Васкул. Вік – не бар’єр для успіху (фото)

Новини, Суспільство

Громадський діяч та підприємець Володимир Васкул, розповів про власні досягення, злети та падіння в ексклюзивному інтерв’ю щоденної онлайн – газети Голос ІФ.

Студент, який у свої 22-роки очолює три успішні заклади, і не збирається зупинятися на досягнутому.

Він ламає стереотипи про вік та багатих батьків, він пройшов чимало випробувань та попри все це – не здався.

І в такий нелегкий час карантину, і економічної кризи в Україні, хоче поділитися своїм натхненням з нашими юними читачами і показати на власному прикладі, що можливо все, головне не опускати руки.

– Володимире, нам приємно, що ти маєш і хочеш нести у світ частинку свого досвіду та успіху. Розкажи, що тебе надихнуло в такому юному віці почати направду нелегку справу, адже всім відомо, що харчова промисловість одна із найважчих, і якими проектами ти наразі керуєш?

– Ще з коледжу я був активним студентом, приймав участь у всіх публічних подіях нашого міста, але життя заставляло мене імігрувати за кордон щоб заробляти та мати особисті кошти. Зрозумівши, що це не легко, я вирішив спробувати себе й тут, прийшовши нетямущим хлопцем на посаду бариста в мережу кав‘ярень “Street Coffee”, згодом я став керівником. За цей час я пройшов безліч курсів та онлайн вебінарів, відвідував десятки закладів аби черпати знання в цій сфері та розвиватись. Моніторивши комерційний ринок Коломиї, мені пощастило викупити “готовий бізнес” в центрі навпроти Писанки. Зробивши ребрендинг, ми відкрили стріт-фуд “to go” під назвою “YOLAVASH”.

Це є вдалий проєкт, який приносить хороший дохід. На данному етапі, ми працюємо над новим сучасним закладом в центрі міста, який плануємо запустити весною.

– Хто підтримує тебе, батьки вклали свою лепту у твій бізнес, чи ти усе сам?

– Мій партнер по бізнесу, людина яка дала мені поштовх та багато знань – Тарас Кубарич, та моя подруга юрисконсультант, Світлана Тимофійчук. Люди котрі не дають зробити кроку назад, тільки вперед. Батьківські кошти не були задіяні у моїх бізнес ідеях, тільки позичав або під виплату використовував кошти.

– З чого починав і як йшов до мрії? Адже як відомо все велике починається з маленького.

– Навчався в економіко-правовому коледжі на “Менеджент”, згодом вступив в коледж у місті Прага, де провчився 1 рік на гастрономічному відділенні після чого розпочалось навчання в Київському національному торговельно-економічному університеті. З хорошою базою знань та завзятістю я вдало увійшов у ресторанний бізнес.

– Хто дає тобі мотивацію та підтримку?

– Найбільше мене мотивує досягнутий результат. Успішність та стратегія яку ти проробив. Сотні вдячних відвідувачів – ось що не дає опускати руки та прогресувати.

– А чи опускаєш ти руки, якщо справа не виправдовує твоїх очікувань?

–  В цей не легкий час для малого та середнього бізнесу, звичайно є моменти, коли безліч проблем і щось не виходить, але моя команда не дає здаватись та завжди допомагає як морально так і фінансово. Тому ми завжди на етапі розвитку.

– Чи підтримають твої близькі тебе в твоїх починаннях та ідеях?

– Часто від них звучить “тобі того треба?”, “зараз карантин” чи “що тобі буде з цього?” але якщо є певна тактика та правильний хід думок, то нереальне стає реальним.

– В такі нелегкі часи сьогоднішня молодь дуже зневірена, і не бачить перспектив в Україні, тому власне й емігрує, що думаєш з цього приводу, як знайти себе в своїй країні, і не втрачати віру в краще?

– Від 14 років до 20 років я був “заробітчанином”, коли одного разу посварився з батьком я сказав “більше я закордон не поїду працювати”. Почав працювати баристою із з/п 5200/міс., я став приватним підприємцем із доходом близько 40 000/міс., і більше. Тому, не варто гнатись зразу за великими грошими на важких роботах, почавши з маленького ти завжди будеш нагороджений, якщо звісно будеш завзятим!

– Також неодноразово спостерігала в твоїх соцмережах, як ти виступаєш в ролі мотиватора молоді. Ділишся своїми досягненнями, розкажи трошки.

– З кожним роком соцмережі збільшують свою популярність, третину дня ми проводимо там, тому це найкраща платформа для подання прикладу, черпання ідей та знань. Свої робочі процеси, навчання та мотивацію публікую на Instagram сторінці @vaskulvova. А також, це хороша реклама для наших проєктів які ми втілюємо, цим і інтригуємо майбутніх гостей.

Зображення може містити: 2 людини, у приміщенні

– І на останок, щоб ти хотів порадити нашим юним читачам та тим, хто йде до своєї мети?

– Не боятися жодної роботи, життя повне злетів та падінь, потрібно ставати прикладом для наслідування в нашій країні та пам‘ятати що, другого життя у тебе не буде, отож дій!

Журналіст: Соломія Уграк

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.